[ 23 Haziran 2022 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

Kurullarımızın Toplantıları Gerçekleştirildi

2022 yılının ilk altı aylık dönemini kapsayan UNESCO Dünya Mirası Bergama Danışma Kurulu Toplantısı yüzyüze, Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu Toplantısı ise hibrit olarak gerçekleştirildi.

Tarihi Tabakhane Binasında Yapılan İlk Toplantı

UNESCO Danışma Kurulu Toplantısına Antik Selinos Kanalı yamacında bulunan ve restorasyonu tamamlanan Tabakhane Binası ev sahipliği yaptı. Toplantıya katılan Bergama Belediye Başkanı Hakan KOŞTU, “Bugün ayrı bir mutlu, ayrı bir sevinçliyiz. Mezbelelik durumdaki Tabakhanemizi ve Eski Çırçır Fabrikamızın restorasyonunu tamamladık. Binamızın ruhuna uygun olarak ilk toplantımızı da UNESCO için gerçekleştirdik” dedi.

Toplantıda, Bergama Alan Başkanlığı’nın 2022-2027 Alan Yönetim Planı çalışmalarını ve gelinen aşamayı Alan Başkanımız Dr. Emre ATABERK, Alan Başkanlığı’nın ilk altı aylık dönemde yaptığı çalışmaları Uzman Şehir Plancısı/Uzman Arkeolog Özlem İnce AYDIN, Antik Selinos Kanalı Restorasyonu ve Islahı 1.Kısım Çalışmalarını ise, Yüksek Mimar Murat KAĞITÇI anlattı.

Başkan KOŞTU, sunumların ardından yaptığı değerlendirmede; “Bergama’mız için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu Toplantısı Hibrit Düzenlendi

UNESCO Dünya Mirası Bergama Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu Toplantısı Bergama Belediyesi Taş Binası Encümen Salonunda çevrimiçi ve yüz yüze olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri online katılırken diğer Kurul Üyeleri yüz yüze olarak katıldı.

Her iki Kurul Toplantımızda alınan kararların Dünya Miras Alanımız için hayırlı olmasını dileriz.

 

AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın