[ 22 Haziran 2022 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

Kültürel Miras ve Turizm Paneli

Bergama’nın Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı olarak UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil oluşunun 8.yıl dönümünde, 86.Uluslararası Bergama Kermesi etkinlikleri içerisinde yer alan, Alan Başkanlığı ile Bergama Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Kültürel Miras ve Turizm Paneli” Tarihi Arasta Çınaraltı Meydanı’nda yapıldı.

Panele, Bergama Kaymakamı Sn. Mahmut KAŞIKÇI, Bergama Belediye Başkanı Sn. Hakan KOŞTU, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Ekrem ULUS, Bergama Belediyesi Eski Başkanlarından Sn. Sefa TAŞKIN ve Sn. Raşit ÜRPER, Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı Danışma Kurulu Üyeleri, Bergama’daki Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Öğrencileri ve Bergamalılar katılım gösterdi.

Bergama Belediye Başkanı Sn. Hakan KOŞTU ve Bergama Alan Başkanı Sn. Dr. Emre ATABERK’in Açılış Konuşmalarından sonra Arkeolog Sn. Nezih BAŞGELEN Moderatörlüğünde gerçekleştirilen Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Gözde EMEKLİ, Prof. Dr. Zafer ÖTER, Doç. Dr. Güler ATEŞ ve Doç. Dr. Murat TOZAN katılmıştır.

Panelin, Kültürel Miras Bölümünde; Bergama ve çevresinde yapılan kazı çalışmaları, Bergama’daki Somut ve Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurları konuşulurken Turizm Bölümünde; bu değerlerin turizm yoluyla tanıtılıp, turizmdeki yeni yaklamışlar vasıtasıyla daha geniş kitlelere ulaştırılması konularına değinildi. Soru-Cevap Bölümünde ise; Paneli izleyenlerin soruları cevaplandı. Panelin ulaştığı sonuçlar arasında; Kültürel Miras ve Turizm konusunda Bergama’da bir çalıştay düzenlemesi kararı alındı.

Katılımcılara göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın