[ 15 Eylül 2023 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

UNESCO Dünya Miras Gönüllüleri Bergama’da

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
UNESCO Dünya Miras Gönüllüleri Girişimi (World Heritage Volunteers (WHV) Initiative) tarafından kabul edilmiş olan “Tarihi İzmir’in Geleceği için Sürdürülebilir Miras” projesi İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir.
Bu sene İzmir’de 2.kez gerçekleştirilen proje; farkındalık ve görünürlük yaratmayı, gençlerin yönetim sistemine katılmaları için yeni yollar yaratmayı, teşvik etmeyi ve sürdürülebilir bir gönüllü ağı geliştirerek mirasın korunması ve tanıtımına katılımlarını güçlendirmeyi amaçlamaktadır.
Bu kapsamda alan içerisinde farklı etkinlikler düzenlenmiştir. İzmir’in tarihi alanları gezildikten sonra UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Efes ve Bergama’ya teknik geziler düzenlenmiştir. 12 kişiden oluşan yerli ve yabancı katılımcı ile birlikte 25 kişilik gönüllü grubu, UNESCO Dünya Miras Alanımızı ziyaret etmiştir. Alan Başkanlığı ekibimiz tarafından Alan Gezisi ile Alan Başkanlığı Çalışmalarımız hakkında bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Ayrıca Bergama Kazısı Başkanlığı tarafından da Pergamon Kazısı hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
UNESCO Dünya Miras Gönüllülerine ve İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı’na Dünya Miras Alanımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın