[ 19 Haziran 2022 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

UNESCO DMA Başkanları Toplantısı

UNESCO Dünya Miras Listesi Alan Başkanları Toplantısı; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı ve Tarihi Kemeraltı (TARKEM) A.Ş. ev sahipliğinde 16-17 Haziran 2022 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirildi.

Toplantının ilk günü 16 Haziran’da Efes, Bergama, Bursa-Cumalıkızık, Anı Arkeolojik Alanı, İstanbul Tarihi Alanları, Nemrut, Göbeklitepe Alan Başkanları’nın ve temsilcilerinin katılımıyla “Yönetim Planı Hazırlama, Uygulama, İzleme ve Revizyon Süreçleri”, “Dünya Miras Alanlarında İletişim ve İşbirliği” ve “Dünya Miras Alanlarında Yerel Farkındalık ve Bilinçlendirme” temaları çerçevesinde sunumlar gerçekleştirildi.

Ülkemizde ilk defa organize edilen toplantıya Bergama Alan Başkanlığı adeta çıkarma yaptı. Alan Başkanımız Dr. Emre ATABERK’in yanısıra Alan Başkanlığımız Ekibinden Arkeolog Ayşe GÖLDAŞ, Uzman Şehir Plancısı/Uzman Arkeolog Özlem İnce AYDIN ve Yüksek Mimar Murat KAĞITÇI katıldı. Alan Başkanımız Dr. Emre ATABERK’in yaptığı sunumda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapılan “Kültürel Miras Farkındalık Çalışmaları” Bakanlık Temsilcilerinden ve diğer Alan Başkanlarından büyük beğeni topladı.

Organizasyonun ikinci günü olan 17 Haziran’da ise; Kadifekale, Antik Tiyatro, Smyrna Antik Kenti, Havralar Bölgesi ve Kemeraltı ziyaret edilerek, saha ziyareti sonrasında İzmir Tarihi Liman Kenti UNESCO Dünya Mirası dosyasının hazırlık sürecine ve tanıtımına dair sunumlar gerçekleştirildi. Ardından İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Uzmanlarının alana ilişkin sunumu gerçekleştirildi ve katılımcı Alan Başkanları’nın İzmir Tarihi Liman Kenti hakkındaki yorumları ve önerileri alınarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

İzmir’in ilk Dünya Miras Alanı olarak, sahip olduğumuz bilgi ve tecrübemizle “Dünyanın İzmir Mirası” teması altında İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı’nın UNESCO Dünya Miras Listesi yolculuğunda her zaman destek olmaya devam edeceğiz.

AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın