[ 17 Haziran 2023 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

Record AB Projesi Ekibi Bergama’da!

Artırılmış Gerçeklik ile Kültür Turizminin ön plana çıkarıldığı, Almanya, İspanya, İtalya ve Türkiye ortaklık yapısından oluşan, Avrupa Birliği Projesi olan RECORD Proje Ekibi, Türkiye uygulama alanı olarak seçilen UNESCO Dünya Mirası Bergama’yı ziyaret etti.
Bergama Belediyesi ve Bergama Alan Başkanlığı’nın organizasyonu ile Bergama’ya ait en önemli kültür alanları ve çalışmaları proje ekibi ile ayrıntılı bir şekilde paylaşıldı.
Proje Koordinatörülüğünü yürüten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Altıntaş “Projenin üçüncü uluslararası toplantısı ile uygulama alanlarının belirlenmesi ve proje çıktıları konusunda aplikasyon ve artırılmış gerçeklik çalışmalarına geçildiğini” belirtti.
Projenin Bergama özelinde uluslararası arenada daha özel bir yer bulması ve kültür turizmi anlamında farklı girişimleri beraberinde getirmesini beklentilerini de ifade eden Prof. Dr. Altıntaş, özellikle Alan Başkanımız Dr. Emre Ataberk ile Ekibimize ve Bergama Belediyesi’ne projeye verdikleri katkılardan dolayı teşekkürlerini ifade ederken, Dr. Ataberk “UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın kültür turizminden hak ettiği payı almasında dijitalleşmenin ve yeni teknolojileri kullanmanın önemini” vurguladı.
RECORD AB Projesi Ekibine, Projenin uygulama alanı olarak Türkiye’den Dünya Miras Alanımızı seçtikleri için teşekkür ederiz.

AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın