Ödemiş Belediyesi’nden Alan Başkanlığımıza Ziyaret

2021 yılı Nisan ayında Bergama’da Dünyanın İzmir Mirası teması ile düzenlenen, İzmir Turizmi ve UNESCO Dünya Miras Alanları Çalıştayında söz verdiğimiz gibi, Geçici Listede yer alan İzmir’in diğer Miras Alanlarına katkı sağlamaya devam ediyoruz. İzmir Tarihi Liman Kenti’nden sonra Birgi Tarihi Kenti ile de süreç ve işleyiş hakkında deneyimlerimizi paylaştık.

Ödemiş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarından; Mimar Muammer GÖKYARDIM, İnşaat Mühendisi Turgay YAVUZ ve Sanat Tarihçisi Neslihan ÖZKARA, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine 2012 yılında dahil olan ve Asıl Listede yer almak üzere çalışmalara başlanan Birgi Tarihi Kenti için Dünya Mirası Bergama’nın UNESCO sürecindeki geçirdiği aşamaları öğrenmek ve yeni oluşturacakları UNESCO Ofisinde deneyim oluşturmak amacıyla Alan Başkanlığımızı ziyaret ettiler. Kendilerine her türlü desteği sunmaya ve Birgi Tarihi Kenti’nin Dünya Mirası Yolculuğunda yanlarında olmaya hazır olduğumuzu belirttik.

.