[ 9 Haziran 2023 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

3.Uçurtma Şenliği Büyük Bir Katılım ve Coşkuyla Gerçekleştirildi

Bergama Belediyesi ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan Kültürel Miras Farkındalık Çalışmaları Protokolü kapsamında, Alan Başkanlığımızın koordinasyonunda, 3.Uçurtma Şenliği Asklepion’da düzenlendi.

İlki, 2021 yılında Pandemi Döneminde kısıtlı katılımla, ikincisi ise, 2022 yılında gerçekleştirilen Uçurtma Şenliğine bu sene okullarımızda okuyan öğrencilerimiz ile velileri ve hemşehrilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Bergama Kaymakamlığı, Bergama Belediyesi, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi, Bergama Ticaret Odası, Bergama Serbest Bölgesi A.Ş. ve Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın paydaşlığında gerçekleştirilen Şenlik, Alan Başkanımız Dr. Emre Ataberk’in Açılış Konuşması ve Bergama Kazısı Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Güler Ateş’in Asklepion hakkında bilgilendirici konuşmasının ardından etkinlik sorumlusu okul olan Ali Rıza Eroğlu İlkokulu öğrencilerimizin halk oyunları gösterileri ile devam etti. Bu sene ilk defa düzenlenen Asklepion’da Uçurtmalar Temalı Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Resim Sergisi, Parşömen Atölyesi ve Spor Oyunlarının da yer aldığı şenliğin ikinci bölümü Dünya Mirası Temalı uçurtmalarımız ile diğer uçurtmalarımızın gökyüzünde rengarenk görüntüleri oluşturması ile devam etti.

Geleceğimizin Teminatı, Kültürel Mirasımızın Gelecekteki Koruyucuları olan çocuklarımızın Dünya Miras Alanında zaman geçirmesi ve aileleri ile anılar biriktirmesi Kültürel Miras Farkındalığı oluşturulması açısından oldukça önemlidir. Bugünün çocukları, yarının büyükleri olarak Kültürel Mirasına sahip çıkacaklardır.

Etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

İnsanlığa Miras Çocuklara Emanet Bergama

AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın