Yıldız Teknik Üniversitesi Dünya Miras Alanımızda

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Planlama 7 Stüdyo Dersi kapsamında, “Çok Katmanlı Bir Kültürel Peyzaj Alanı İçin Sürdürülebilir Planlama Yaklaşımı” çalışmalarını UNESCO Dünya Miras Alanımızda gerçekleştirmiştir.
Alan Başkanlığımızın ev sahipliğinde, 1-4 Kasım tarihleri arasında, 6 öğretim elemanından oluşan yürütücü ekip ve Planlama 7 dersinin 42 adet lisans öğrencisiyle birlikte Bergama ilçesi ve yakın çevresine alan çalışması teknik gezisi düzenlenmiştir.
Teknik gezi kapsamında 1.gün; dersin yürütme ekibinde yer öğretim üye ve yardımcılarından oluşan 6 kişilik bir grup Kaymakamımız Sn.Avni Oral’ı ve Belediye Başkanımız Sn. Hakan Koştu’yu makamlarında ziyaret ettikten sonra Alan Başkanlığımız tarafından UNESCO Dünya Mirası Bergama konulu sunum yapılmıştır. 2.gün; Asklepion, Maltepe Tümülüsü, Antik Selinos Kanalı Projesi, Kale Mahallesi, 3.gün; Akropol, Kızıl Avlu ve Kozak Yaylası, 4.gün ise; Dikili ve Çandarlı ziyaretleri yapılmıştır. Öğrenciler, serbest zamanlarında Bergama’daki kurumları ziyaret ederek çalışmaları için veri toplamışlardır.
Yıldız Teknik Üniversitesine, Dünya Miras Alanımıza gösterdiği ilgi için teşekkür ederiz.
UNESCO Dünya Miras Alanımızda yapılacak akademik çalışmalarda üniversitelerimize her zaman destek vermeye devam edeceğiz.
AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın