[ 12 Kasım 2020 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

Bergama Alan Başkanlığına Dr. Emre Ataberk Atandı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 23.10.2020 tarihli makam oluru ile UNESCO Dünya Mirası Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alan Başkanı olarak Öğretim Görevlisi Dr. Emre Ataberk atanmıştır.

Sn. Dr. Ataberk, Lisansını; Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü’nde (2001), Yüksek Lisansını; Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda (2007), Doktorasını ise; Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Anabilim Dalı’nda (2020) tamamlamıştır.

2007 yılından bu yana Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Koordinatörü ve Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Çalışma konuları arasında; Kültürel Turizm, Kültürel Miras, Kırsal Turizm, Turizmin Mekânsal Etkileri ve Turizmde Bütünleştirme yer almaktadır.

2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı Danışma Kurulu Üyesi olup, 2015 yılında Danışma Kurulu Başkanı seçilmiştir. 2015-2020 yılları arasında bu görevi yerine getirmiştir.

2019 yılından itibaren Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği üyesidir.

Sn. Dr. Ataberk, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İngilizce dilinden Profesyonel Ülkesel Turist Rehberi olup, turizm sektöründe yurtiçi ve yurtdışı tur operasyonlarında görev almaktadır.

Sn. Dr. Ataberk’i tebrik eder özveri ve meşakkat dolu görev süresince başarılar dileriz.

AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın