[ 26 Mayıs 2022 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

Alan Eğitimleri: Kozak Bölgesi İlkokulları

Bergama Belediyesi ile Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alan Başkanlığı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Kültürel Miras Farkındalık Çalışmaları kapsamında geçtiğimiz hafta tüm ilkokullarımızı ziyaret ederek eğitimlerimizin ilkokul kısmının birinci aşamasını bitirmiştik.

Bugün itibariyle çalışmalarımızın ikinci aşamasına; Alan Eğitimleri kısmına başladık. Bugün; Kozak Bölgesi ilkokulları olan Aşağıbey, Aşağıcuma, Çamavlu, Karaveliler, Kıranlı, Yukarıbey İlkokulu ile Sarıdere İlkokulu’ndan gelen toplam 173 öğrencimizi UNESCO Dünya Miras Alanımızda ağırladık. Öğrencilerimiz, Bergama’nın Üstün Evrensel Değerlerini yerinde görerek tanıdılar. Büyük bir kısmının ilk kez gördüğü Miras Alanı karşısında öğrencilerimizin şaşkınlıkları ve mutlulukları şimdiye dek yaptığımız çalışmaların en güzel karşılığıydı.

Yapılan planlamalar doğrultusunda dezavantajlı bölge okullarımızdan başlayarak tüm ilkokul öğrencilerimizin, Bergama’nın sahip olduğu Üstün Evrensel Değerleri bizzat gezerek görmelerini sağlayana kadar çalışmalarımızın ilkokul kısmına devam edeceğiz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında ise çalışmalarımız ortaokul öğrencilerimizle gerçekleştirilecek.

AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın