[ 18 Mayıs 2022 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

Kültürel Miras Farkındalık Çalışmaları: 100.Yıl İlkokulu

Kültürel Miras Farkındalık Çalışmaları kapsamında bugün ekibimiz 100.Yıl İlkokulu’nun misafiriydi. Okulumuzda bulunan 22 şubede 643 öğrenciye sunum yaptık. 2021 yılı Kasım ayında başladığımız bu güzel çalışmada dezavantajlı bölgelerden başlayarak ilçe merkezimize değin tüm İlkokullarımızda toplam 4341 öğrencimize ulaştık. Okullarımızda gerçekleştirdiğimiz sunumlarda; Kültürel Miras, Koruma, UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunmanın önemi ve İlkler Şehri Bergama’nın Üstün Evrensel Değerlerini anlattık. Böylelikle çalışmamızın İlkokul Sınıf Eğitimleri kısmını tamamladık.

Önümüzdeki haftadan itibaren yapılan planlamalar çerçevesinde yine dezavantajlı kırsal mahalle okullarından başlamak üzere düzenlenecek olan Alan Gezileri ile sınıflarda bugüne kadar anlattığımız Dünya Miras Alanımızı öğrencilerimizle buluşturmaya başlayacağız. Bergama’nın Kültürel Arz Çekiciliklerini oluşturan unsurları öğrencilerimize yerinde anlatacağız.

Bugüne dek ekibimizi okullarında en iyi şekilde ağırlayan okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve can kulağı ile dinleyen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın