Kültürel Miras Farkındalık Çalışmaları: Ortaokullar 2.Hafta

Bergama Belediyesi ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında yürütülen Kültürel Miras Farkındalık Çalışmalarımızda bu hafta iki gün boyunca 5 ortaokulumuzda öğrencilerimizle buluştuk.

Kültürel Miras ve Koruma, Dünya’da ve Türkiye’de UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Miras Alanları ve Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı’nda bulunan Üstün Evrensel Değerlerimizi içeren eğitimlerimizde bu hafta; 8 Mart 2023 Çarşamba günü; 100.Yıl Ortaokulu’ndan sabah ve öğleden sonra olmak üzere 660 öğrenci; 10 Mart 2023 Cuma günü Şehit Ümit Özerli Ortaokulu’ndan 183 öğrenci, Ulubatlı Hasan İmam Hatip Ortaokulu’dan 95 öğrenci, Şehit Üsteğmen Cemil Canan Çiçek İmam Hatip Ortaokulu’dan 202 öğrenci ve Gazi Ortaokulu’ndan 123 öğrenci olmak üzere iki gün boyunca 1263 öğrencimize toplamda ise; iki hafta içerisinde 2114 ortaokul öğrencimize ulaşmış olduk.

Kültürel Miras Farkındalık Çalışmalarımızın 2.Etabı, Bergama’daki tüm ortaokul öğrencilerimize ulaşana kadar devam edecek.