[ 20 Mayıs 2024 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

ELASA, UNESCO Dünya Miras Alanımızda

Avrupa Peyzaj Mimarlığı Öğrenci Topluluğu (ELASA), İstanbul Üniversitesi’nin koordinasyonunda, ülkemizden ve Dünya’nın çeşitli 25 ülkesinden ELASA 2024-Türkiye toplantısı için bir araya gelen 35 Peyzaj Mimarlığı öğrencisini UNESCO Dünya Miras Alanımızda ağırladık.
Asklepieion, Kale Mahallesi ve Arasta Bölgesi Alan Gezisinin ardından, Bergama Belediyesi Haluk Elbe Toplantı Salonu’nda, Alan Yönetim Planımızın Revizyonu işini üstlenen Şehir Plancısı Serdar Nizamoğlu tarafından Alan Yönetim Planı hakkında bilgi verildi.
Ülkemizde yapılan ELASA-2024 Türkiye toplantısının konusu “Peyzaj Hafızası” olarak belirlenmiş, bu tema ile ülkemizin eşsiz coğrafi çeşitliliği ve zengin kültürel mirasını keşfetmek için mükemmel bir zemin sunulmuştur. Zamanın ve mekânın sürekli değişen dinamiklerini ve kimlik ile imge oluşturan faktörleri vurgulanırken, kentsel ve kırsal peyzajların karakterini şekillendiren desenler ve süreçler üzerine odaklanılmıştır.
Avrupa Peyzaj Mimarlığı Öğrenci Topluluğu’na ve İstanbul Üniversitesi’ne UNESCO Dünya Miras Alanımıza gösterdikleri ilgi için teşekkür ederiz.
AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın