[ 30 Haziran 2021 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

Bergama Danışma Kurulu ve Denetleme Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

2021 yılının ilk altı aylık dönemini kapsayan UNESCO Dünya Mirası Bergama Danışma Kurulu Toplantısı ile Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu Toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Toplantılarda; Selinos Antik Kanal Restorasyon Projesi, 2022-2026 Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzajı Alan Yönetim Planı ve Bergama Alan Başkanlığı’nın ilk altı aylık dönemde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

29 Haziran 2021 tarihinde saat 15:00’de yapılan Danışma Kurulu Toplantısına; Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ile Bergama Belediyesi yöneticileri, Bergama Alan Başkanlığı çalışanları, Kurtuluş Mahallesi Muhtarlığı, ICOMOS Türkiye Milli Komitesi, Alman Arkeoloji Enstitüsü, İzmir Tanıtma Vakfı, Bergama Ticaret Odası, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği, Devlet Su İşleri 2.Bölge Müdürlüğü ve Bergama’daki turizm sektörü temsilcileri katıldı.

30 Haziran 2021 tarihinde saat 14:00’de yapılan Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu Toplantısına; Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ICOMOS Türkiye Milli Komitesi, Bergama Kaymakamlığı, Bergama Müze Müdürlüğü temsilcileri ile Bergama Belediyesi yöneticileri ve Bergama Alan Başkanlığı çalışanları katıldı.