Alan Başkanlığımızın İnternet Sitesi Kuruldu

Ülkemizin 13, İzmir’in ise ilk Dünya Miras Alanı olan Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanımızın internet sitesi kuruldu. Dünya Miras Alanımızı ulusal ve uluslararası koruma normlarına uygun olarak tüm paydaşlarımızın katılımıyla, koruyan ve yaşatan bir yönetim anlayışıyla yönetirken Dünya Miras Alanımızın tanınırlığının artırılmasına katkı sağlayacak olan web sitemiz erişime açıldı.
unesco.bergama.bel.tr adresinden ulaşılabilen sitede Alan Başkanlığımızın kurumsal yapısı ve faaliyetlerinin yanı sıra Dünya Miras Alanımızın Çok Katmanlı Kültürel yapısı da her yönüyle tanıtılıyor. Ziyaretçilerin tanıtımına yönelik oluşturulan web sitesi Türkiye’nin en yenilikçi ve kapsayıcı Alan Başkanlığı sitesi olma özelliği taşıyor.
Alan Başkanlığımızın hazırladığı web sitesi ile açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; Bergama farklı mimari, dini, teknolojik özellikleri bir arada bulunduran yapıları ile kendinden sonra gelen uygarlıklara yön vermiş, ilkler kenti kadim bir kent olmuştur. Bergama uzun yıllardır, sahip olduğu zengin arkeolojik, kentsel ve doğal mirası ulusal koruma normları çerçevesinde korumaya çalışmaktadır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki haklı yerini almış olan Bergama, sahip olduğu Üstün Evrensel Değerleri yarınlara ulaştırmayı en büyük hedefi olarak belirlemiştir. Bergama Alan Başkanlığı’mızın oluşturmuş olduğu web sitesi sayesinde hem UNESCO’ya karşı olan sorumluluklarımızdan biri yerine getirilmiş oldu hem de Türkiye’nin en kapsayıcı ve yenilikçi web sitesini kurarak ziyaretçilerine rehber edinmiş oldu. Bu web sitesi ile dünyanın farklı noktalarında insanların kültürel mirasımıza ulaşıp, bizi ziyaret etmesini temenni ediyoruz. Bu konu hakkında emekleri olan Bergama Alan Başkanlığı ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim.
Alan Başkanı Dr. Emre Ataberk; Dünya Miras Alanımızın tanıtımına katkı sağlayacak olan Alan Başkanlığı web sitemizin kurulması önemli bir açığı kapatacaktır. Alan Başkanlığımızın faaliyetlerini ve Dünya Miras Alanımız ile ilgili güncel haberleri sosyal medya hesaplarımızın yanı sıra web sitemizden de paylaşacağız. Sürece destek veren herkese teşekkür ederim.
AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın