Avrupa Miras Günleri Etkinlikleri Bergama Programı Tamamlandı

1999 yılından bu yana Avrupa Komisyonu ile Avrupa Konseyi’nin ortak etkinliği olarak düzenlenen ve 50 ülkede kutlanmakta olan ülkemizde de 2007 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, Yerel İdarelerce, Avrupa Miras Günleri olarak kutlanmakta olan Avrupa Miras Günleri Etkinlikleri bu yıl “Yaşayan Miras” teması ile Bergama’da ilk defa gerçekleştirildi.
Etkinliğin birinci gününde öğrencilere Dünya Miras Alanı gezdirilirken ikinci gününde Parşömen Atölyesi, Halı Atölyesi, Resim Sergisi ve Konferans yer aldı.
BERKSAV bahçesinde gerçekleştirilen Parşömen Atölyesi’nde Parşömen Ustası Meltem Demirel tarafından Parşömen Kağıdının tarihçesi, geçmişten günümüze geldiği süreç ve Parşömen üretim aşamaları anlatılarak atölyeye katılanlara uygulamalı olarak gösterildi.
Havra Bahçesinde gerçekleştirilen Halı Atölyesi’nde Bergama Halısının tarihçesi ve yapım teknikleri anlatılarak halı üretim aşamaları katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi.
Bergama Müzesi’nde gerçekleştirilen Kültürel Miras Resim Sergisinde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptıkları birbirinden güzel resimler sergilendi. Resim Sergisi, müzede pazartesi gününe kadar ücretsiz olarak gezilebilir.
Alan Başkanımız Dr.Emre Ataberk moderatörlüğünde Prof.Dr.Füsun Baykal ve Doç.Dr.Gonca Kuzay Demir’in katıldığı “Yaşayan Miras” temalı konferansa; İlçe Protokolü, öğrenciler ve halk katılım gösterdi. Konferanstan önce Bergama Kılıç Kalkan Derneğinin gösterisi gerçekleştirildi. Konferansta; Somut Olmayan Kültürel Miras ve Bergama, mirasın turizm yoluyla değerlendirilmesi konuları anlatıldı, ülkemizden ve dünyadan örnekler verildi, katılımcıların soruları cevaplandı.
Etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.
AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın