[ 20 Haziran 2021 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

Asklepion’dan Dünya’ya!

UNESCO DÜNYA MİRASI BERGAMA’NIN ÇOCUKLARI UÇURTMALARIYLA TÜM DÜNYA MİRAS ALANLARINI SELAMLIYOR…

Bergama; sahip olduğu üstün evrensel değerler ve uygarlık birikimiyle bir dünya markasıdır. Bergama’nın bu birikimi “Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı” ifadesiyle karşılık bulmuş; 22 Haziran 2014 tarihinde UNESCO tarafından da tescil edilmiş ve kentimiz UNESCO’nun 999. , ülkemizin 13. ve İzmir’in ilk dünya miras alanı olma başarısını yakalamıştır.

Bergama’nın sahip olduğu evrensel değerleri temsil eden kültürel miras ögelerinin kentimiz sakinleri tarafından anlaşılması, önemsenmesi ve korunması; kentli ile kültürel miras ögeleri arasında bağ kurulması sürdürülebilir bir alan yönetimi için yaşamsaldır. O nedenle “İnsanlığa Miras: Çocuklara Emanet Bergama” ve “Dünyanın İzmir Mirası” vizyonu çerçevesinde tüm paydaşların etkin katılımı, işbirliği ve eşgüdümüyle Bergama’nın ve İzmir’in UNESCO Dünya Mirası kimliğine ilişkin farkındalığın yaygınlaşması için çalışıyoruz.

Pandemi koşullarında sürdürülen çevrimiçi eğitim ve uygulamalarının ardından; Bergama’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girişinin 7. Yıldönümü etkinlikleri doğrultusunda 100 çocuk, anne baba ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Uçurtma Şenliği’nde Bergama’nın çocukları tüm Dünya Miras Alanlarını uçurtma ve balonlarıyla selamladılar. Onların coşku ve heyecanına eşlik etmeye ne dersiniz?

AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın