[ 11 Kasım 2022 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

Amasya Heyeti Bergama’da

Amasya Müze Müdürü/Harşena Dağı ve Pontus Kralları Kaya Mezarları Alan Başkanı Celal Özdemir, Amasya Belediyesi Sanat Tarihçisi Oğuzhan İlgün, Amasya İl Özel İdaresi Mimarı Fatma Keten, Amasya Üniversitesi Öğretim Görevlisi H. Onur Erdem, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Turizm ve Markalaşma Birimi Uzmanı Dursun Demir ve Amasya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Yunus Sunar, Alan Başkanlığımızın Faaliyetlerini yerinde incelemek üzere Bergama’ya 2 günlük ziyarette bulundular.

Amasya Heyeti, 1.gün; Belediye Başkanımız Sn. Hakan Koştu’yu ziyaret etti. Daha sonra Alan Başkanlığımızda toplantı yapıldı. Toplantıda; Bergama Alan Başkanlığı Faaliyetleri, Bergama’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giriş süreci ve Miras Alanımız ile ilgili hazırladığımız raporları içeren sunumlar yapıldı, tecrübe paylaşımında bulunuldu.

2.gün; Dünya Miras Alanımız tanıtıldı. Sırasıyla; Tarihi Tabakhane ve Çırçır Fabrikası Binaları, Antik Selinos Kanalı Restorasyonu ve Islah Projesi, Kızıl Avlu, Bergama Ulu Cami, Domuz Alanı, Akropol, Asklepion ve Arasta’daki Evrensel ve Yerel Değerleri içeren inceleme gezisi yapıldı.

Çok Katmanlı Kültürel Peyzajı ile hem Kültürel hem de Doğal (karma) olarak Geçici Listede yer alan Amasya’ya Daimi Listeye kaydedilme yolunda başarılar diliyor, UNESCO Dünya Miras Alanımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.

AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın