[ 15 Haziran 2024 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

Alan Başkanımız Bursa’daki Alan Başkanları Paneli’nde Bergama’yı Anlattı

“Bursa’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’nde 10.Yılı: Farklı Deneyimler, Ortak Sorumluluklar Paneli” Bursa Büyükşehir Belediyesi Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Prof.Dr. Can Binan’ın yaptığı panele; Bursa Alan Başkanı Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu, İstanbul Alan Başkanı M.Mustafa Tural, Nemrut Alan Başkanı Onur Yıldız ve Alan Başkanımız Dr. Emre Ataberk katıldı.
Bursa Alan Başkanı Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu; Bursa’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedilme sürecini ve Miras Alanında yaptıkları çalışmaları, İstanbul Alan Başkanı M.Mustafa Tural; Dünya Miras Alanında büyük ölçekteki projeler için yapılan Kültürel Miras Etki Değerlendirme Raporlarını, Nemrut Alan Başkanı Onur Yıldız; Dünya Miras Alanında yürüttükleri Avrupa Birliği Projesini, Alan Başkanımız Dr. Emre Ataberk ise; Bergama’nin Üstün Evrensel Değerlerini ve Alan Başkanlığı tarafından son dönemde yapılan çalışmaları anlattı. Böylelikle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan 4 Dünya Miras Alanının Başkanları yönetmiş oldukları kendi alanları ile ilgili deneyimlerini panele katılanlar ile paylaşmış oldu. Prof.Dr. Can Binan’ın Dünya Miras Alanlarında yürütülen Kültürel Miras ve Koruma çalışmaları hakkında verdiği bilgilerin ardından geçilen soru cevap bölümü ile panel sona erdi.
Panelin düzenlenmesinde emeği geçen Bursa Alan Başkanı Prof.Dr.Neslihan Dostoğlu ve Bursa Alan Başkanlığı Ekibi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz.
AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın