[ 14 Aralık 2021 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi

Bergama’nın tarihi ve kültürel kimliğine büyük değer katacak olan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi ile kadınların ve zanaatkârların alın teri emeklerinin uluslararası bir marka olmasının önünü açacak olan eski Çırçır Fabrikası ve Tabakhanedeki restorasyon çalışmalarının incelendiği önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, DSİ 2. Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Akın, İzmir 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Deniz Durdu ve kurul üyeleri, UNESCO Bergama Alan Başkanı Dr. Emre Ataberk, Bergama Müze Müdürü Nilgün Ustura ve Belediyenin ilgili birim müdürleri bir araya geldi. Selinos Şantiye Bürosu’nda yapılan değerlendirme toplantısı ardından sahada yapılan çalışmalar yerinde incelendi.

BAŞKAN KOŞTU; “BERGAMA’MIZIN VİZYON PROJELERİ HIZLA TAMAMLANIYOR”

Toplantı ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bergama’mızın yıllardır devam eden makus talihini ortadan kaldırmak için hazırladığımız vizyon projelerimiz bir bir devam ediyor. Bu projelerimizden birisi olan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islahı ile eski Çırçır Fabrikası ve Tabakhane restorasyonları tarihi mahallelerimizin turizmle buluşması açısından önemli bir rol oynayacak. Onun için bu projelerimizi çok önemsiyor, biran önce tamamlanması için canla başla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın