[ 15 Eylül 2021 by Bergama Alan Başkanlığı 0 Comments ]

BERKSAV Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni

Törene, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama’daki kamu kurumlarının temsilcileri, Bergama Ticaret Odası üyeleri, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği üyeleri, akademisyenler, uzmanlar ve davetliler katıldı.

Kültür Ödülü; Gerda Henkel Vakfı ve Bergama Kazı Başkanlığı’na verildi. Gerda Henkel Vakfı’nı temsilen Kültür Ateşesi Ulrich Muench ödülü alırken, Bergama Kazı Başkanlığı adına Prof.Dr. Felix Pirson, Doç.Dr. Güler Ateş, Doç.Dr. Ulrich Mania, Yüksek Mimar Seçil Tezer Altay aldı.

Sanat Ödülü; yurtiçinde ve yurtdışında yüzden fazla sayıda grup ve karma sergisi olan, İstanbul, Ankara, İzmir, Ulanbatur-Moğolistan, Tiflis-Gürcistan ve New Jersey-ABD’de dokuz kişisel sergi gerçekleştiren Ressam Akın Ekinci’ye verildi.

Ayrıca, törende bu yıl ilki düzenlenen Efdal Önder Şiir Ödülü “Bir Enkaz Güzellemesi” adlı eseriyle birinci olan Gültekin Tezcan’a verildi.

Paydaşımız olan BERKSAV’a, 32 yıldan bu yana Bergama’nın Kültür ve Sanat hayatına destek verdiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

AboutBergama Alan Başkanlığı

Galeri

Bir yanıt yazın